Bertens zet Sluiter definitief aan de kant: ‘Moeilijke beslissing’

0
248

De breuk zat er al enige tijd aan te komen, maar is nu dan definitief. Kiki Bertens neemt afscheid van haar coach Raemon Sluiter. De afgelopen acht weken waren de twee al tijdelijk uit elkaar.

“Helaas heb ik een moeilijke beslissing moeten maken en dat is dat Raemon en ik volgend jaar niet meer zullen samenwerken. Ik wil Rae bedanken voor de afgelopen vier fantastische jaren. Ik ben gegroeid als speelster en persoon en had dit alles niet zonder hem kunnen bereiken.”

Dat schrijft Bertens op haar Instagram-pagina. Over het hoe en waarom ze met Sluiter breekt, laat ze zich niet uit. Samen wonnen ze acht titels en werd dit jaar de vierde plaats van de wereldranglijst bereikt.

Bertens won dit jaar de toernooien van Madrid en Sint-Petersburg, maar tijdens het grasseizoen kwam de klad erin. Na de US Open, dat net als de andere grandslamtoernooien teleurstellend verliep, wilde Sluiter bepaalde zaken aanpakken, maar Bertens was meer toe aan rust. Daarop lasten de twee een pauze van elkaar in.

Verklaring Sluiter

Niet lang na Bertens maakt ook Sluiter op social media de definitieve breuk openbaar: “Ik wil Kiki bedanken voor al het vertrouwen en het dag in, dag uit keihard werken om beter en sterker te worden de afgelopen vier jaar. Ik wens haar al het beste voor de toekomst.”

Bertens zal geen nieuw persoon aan haar begeleidingsteam toevoegen. Dat betekent dat Elise Tamaëla en Remko de Rijke, met wie ze binnenkort gaat trouwen, haar blijven coachen. Beiden hebben ook een taak als fysiotherapeut.

Met Sluiter had Bertens de afgelopen twee maanden amper contact. Fysiek zagen ze elkaar geen enkele keer, omdat Bertens continu in het buitenland was om de WTA Finals te halen en daardoor maar een dag in Nederland was.

Het seizoen van Bertens zit er sinds gisteren op. Bij de WTA Finals kon ze de halve finales nog bereiken, maar een rugblessure dwong haar tot opgave.

Vorig jaar rond deze tijd floreerden Kiki Bertens en Raemon Sluiter nog samen. Hij werd samen met Jac Orie bij het Sportgala zelfs gekozen tot Coach van het Jaar.

Bron: nos.nl