Bijna 38, maar Casillas denkt nog niet aan stoppen en verlengt

0
318

Iker Casillas is bijna 38 jaar, maar denkt nog niet aan zijn voetbalpensioen. Integendeel: de Spaanse doelman heeft zijn contract bij FC Porto verlengd voor één seizoen en een optie voor nog een jaar.

“Het is mijn intentie mijn loopbaan hier te beëindigen”, zegt de keeper na het zetten van zijn handtekening. “Dat kan over één of twee jaar zijn.” Hij is Porto in ieder geval dankbaar, vertelt hij: “Het is een bijzondere dag vandaag. Ik voel me thuis bij deze club.”

FC Porto is pas de tweede club waar Casillas speelt. De Spanjaard doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid en maakte in 2015, na zestien jaar in het eerste elftal van ‘de Koninklijke’, de overstap naar de Portugese club.

Casillas zet zijn imposante carrière dus nog even voort. Met Real Madrid won de doelman onder meer vijfmaal de landstitel en drie keer de Champions League.

In dat laatste toernooi speelde hij meer wedstrijden dan welke speler dan ook: 175. En dat kunnen er nog meer worden; FC Porto heeft als kwartfinalist in de Champions League nog in ieder geval twee wedstrijden tegen Liverpool te spelen.

Ook als international ging Casillas de boeken in. Met 167 interlands is hij recordhouder van Spanje.

Met de nationale ploeg werd hij tweemaal Europees kampioen (2008 en 2012) en veroverde hij in 2010 de WK-titel ten koste van Nederland. ‘De teen van Casillas’ zal velen nog in het geheugen gegrift staan:

Casillas wordt in mei 38 jaar oud, maar hij is zeker nog niet de oudste speler die dit seizoen minuten heeft gemaakt in de Champions League.

Collega Gianluigi Buffon weet eveneens van geen ophouden. De Italiaan is inmiddels 41 jaar, maar nog altijd actief op het hoogste niveau. Bij Paris Saint-Germain stond Buffon afgelopen maand nog op doel tegen Manchester United in de achtste finales van de Champions League.

Van der Sar

De Italiaanse doelman Marco Boletta blijft de oudste speler ooit in de Champions League: hij keepte in 2007 als 43-jarige nog een wedstrijd voor Lazio Roma.

Edwin van der Sar is de oudste speler in de finale van het miljoenenbal. In 2011, op zijn 40ste, stond hij voor Manchester United onder de lat in de eindstrijd van de Champions League tegen FC Barcelona (3-1 verlies). Het was overigens ook Van der Sars allerlaatste duel als prof.

Een laatste, opvallende keeper op leeftijd: Essam El-Hadary. De Egyptenaar maakte furore op het WK in Rusland door op 45-jarige leeftijd nog een duel te keepen. Hij werd er de oudste speler ooit op een wereldkampioenschap mee en stopte tegen Saudi-Arabië ook nog een penalty.

Bron: nos.nl