Bild lost ‘Rätsel’ Robben op: twee ontstoken kiezen

0
275

De Duitse krant Bild is met een opmerkelijke verklaring gekomen voor de langdurige absentie van Arjen Robben. “Rätsel gelöst”, schrijft de krant.

Volgens Bild lagen namelijk twee ontstoken kiezen ten grondslag aan het trage herstel van de 35-jarige aanvaller, die sinds 27 november van vorig jaar niet meer in actie is gekomen voor Bayern München.

Robben wil tegenover de NOS niet reageren op deze verklaring, maar laat wel weten dat hij weet hoe Bild werkt. “Oftewel sensatie om niks, dus geen reden voor een verklaring.”

“Het is heel erg frustrerend. Helaas is het probleem dat je niet precies weet wat het is. Het is echt moeilijk”, zei Robben recent nog tegen Bild. Hij worstelt al maanden met dijbeenproblemen en een geïrriteerde zenuw in het heupgewricht.

De abcessen in de mond van Robben zijn volgens Bild afgelopen woensdag verwijderd. De ontstekingen in de mond zouden invloed hebben gehad op de genezing van de andere blessures.

In december vertelde Robben over zijn blessure in aanloop naar de Champions League-ontmoeting tussen zijn club Bayern en Ajax. Toen zei hij al dat het niet goed met hem ging.

Wonderdokter

Bild meldt ook dat Robben afgelopen weekend bezoek heeft gehad van ‘wonderdokter’ Thomas Sennewald die in het verleden vaker spelers met succes heeft geholpen. Pikant detail: de osteopaat is in dienst van Hertha BSC, afgelopen zaterdag uitgerekend de tegenstander.

Sennewald, een goede bekende van Bayern-trainer Niko Kovac, zou Robben hebben geholpen bij zijn rugproblemen.

Liverpool

Robben sprak in het eerdere interview met Bild ook de hoop uit op 13 maart weer mee te doen als Bayern het in de Champions League opneemt tegen Liverpool. De heenwedstrijd eindigde vorige week in 0-0.