Bloodworth maakt overstap van Arsenal naar Wolfsburg

0
408

Dominique Bloodworth verruilt komende zomer Arsenal voor Wolfsburg. Ze heeft een contract voor drie jaar getekend in Duitsland. De 24-jarige Bloodworth had nog een doorlopend contract bij Arsenal, waarmee ze vorige maand kampioen van Engeland is geworden.

De Duitse club betaalt dus een afkoopsom. Dat komt in het vrouwenvoetbal niet veel voor; vaak wisselen speelsters pas na afloop van hun contract van club.

Afscheid met landstitel

In vier seizoenen Arsenal kwam Bloodworth tot 56 wedstrijden, waarin ze 10 doelpunten maakte. De verdedigster werd één keer kampioen, won één keer de FA Cup en twee keer de League Cup.

Het is voor de basisspeelster van Oranje een flinke stap vooruit. Wolfsburg is een van de grootste clubs ter wereld. De club is regerend en vijfvoudig kampioen van Duitsland. In 2013 en 2014 won de club de Champions League en in 2016 en 2018 was het verliezend finalist.

Bloodworth is niet de enige Oranjespeelster die deze zomer een transfer gaat maken. Zo kondigden ook Sari van Veenendaal (Arsenal), Jackie Groenen (1. FFC Frankfurt), Jill Roord (Bayern München), Desiree van Lunteren (SC Freiburg) en Danique Kerkdijk (Bristol City) hun vertrek aan.

Het vijftal heeft nog niet bekendgemaakt waar ze komend seizoen gaan spelen.

Bron: nos.nl