Bondscoach De Knegt neemt teruggekeerde Betsema niet mee naar WK veldrijden

0
114

Gerben de Knegt zal Denise Betsema niet meenemen naar de WK veldrijden van volgende week in het Zwitserse Dübendorf. Dat heeft de bondscoach laten weten in Hoogerheide, waar de laatste wereldbekercross van het seizoen wordt verreden

Betsema keerde zaterdag terug na een dopingschorsing van een half jaar en werd meteen tweede in de Kasteelcross in Zonnebeke. Maar die prestatie heeft De Knegt niet doen besluiten de 27-jarige inwoonster van Texel te selecteren, hoewel hij afgelopen week nog een slag om de arm hield.

Twee keer positief

Betsema brak vorig seizoen door. Ze won vijftien crossen en finishte als vierde bij de WK. Ze werd begin april echter op non-actief gesteld door wielerunie UCI nadat ze twee keer positief was getest op het gebruik van anabole steroïden.

Ze slaagde er uiteindelijk in de UCI ervan te overtuigen dat sporen daarvan via een vervuild supplement in haar lichaam waren beland. De wielerunie maakte afgelopen week bekend dat de wielrenster een schorsing van zes maanden is opgelegd, een verbanning die op 5 april 2019 inging en dus begin oktober al afliep.

Formaties

Titelverdediger Mathieu van der Poel voert bij de WK de mannenploeg van zeven coureurs aan. Verder zijn Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis, David van der Poel, Sieben Wouters en Stan Godrie geselecteerd.

De Nederlandse vrouwenformatie bestaat uit: Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Yara Kastelijn en Geerte Hoeke.

Bron: nos.nl