Bondscoach Southgate blijft Engeland trouw en verlengt tot eind 2024

0
100

Gareth Southgate heeft zijn contact als bondscoach van Engeland verlengd tot en met december 2024. Zijn vorige contract liep tot en met het WK van volgend jaar in Qatar. Naar verluidt gaat Southgate nu ruim 6 miljoen euro per jaar verdienen.

De 51-jarige Southgate is bondscoach van Engeland sinds 2016. Hij volgde toen Sam Allardyce op, die al na één interland opstapte vanwege betrokkenheid bij een omkoopschandaal.

Onder Southgate brak een succesvolle periode aan voor het nationale team, dat bij het EK van 2016 nog werd uitgeschakeld door IJsland. Bij het WK van 2018 reikte Engeland tot de halve finales, bij het EK van dit jaar verloren de Engelsen de finale van Italië na strafschoppen. Tussendoor werd Engeland ook nog derde in de nieuwe Nations League.

Naast Southgate verlengde ook assistent Steve Holland zijn contract bij de Engelse bond tot en met december 2024. “Ik ben heel blij dat we onze functies langer kunnen uitvoeren”, zei Southgate. “Het blijft een ongelooflijk voorrecht om dit team te leiden. We hebben geweldige kansen voor ons liggen en we zijn benieuwd wat deze ploeg in de toekomst kan bereiken.”

Vorige week plaatste Engeland zich voor het WK in Qatar na een 10-0 zege op San Marino. Na zijn derde eindtoernooi als bondscoach zal Southgate, met de contractverlenging op zak, de Engelsen naar het EK van 2024 in Duitsland moeten leiden.

Bron: nos.nl