Brand voor vierde keer op rij ongenaakbaar op flanken van citadel van Namen

0
133

Zaterdag in de snelle wereldbekercross van Rucphen legde ze het in de eindsprint af tegen Marianne Vos. Maar in de zuigende modder op de flanken van de citadel van Namen staat al jaren geen maat op Lucinda Brand.

De wereldkampioene won met groot vertoon van macht en verstevigt haar leidende positie in de wereldbeker. Zo makkelijk als het leek, was het echter niet. “Ik werd onwijs uitgedaagd. Niet alleen door het parcours, maar ook Denise (Betsema, red.) was onwijs sterk. Het was heel moeilijk om vandaag foutloos te blijven. De schuine kant was mijn ding niet, dus ik moest op andere plekken flink compenseren.”

Brand won de laatste drie edities en ging er ook nu in de eerste ronde al vandoor. Zonder Vos, die aan het begin van het seizoen al de keuze maakte om Namen over te slaan, bleef alleen Denise Betsema binnen een minuut van de koploopster.

Ook Brand kwam op het steile en glibberige parcours een paar keer ten val, waardoor Betsema in het slotronde zelfs nog wat dichterbij kon komen. De winst kwam echter nimmer in gevaar.

De 19-jarige Puck Pieterse werd knap derde, voor Fem van Empel en Nederlands kampioene Ceylin del Carmen Alvarado. De Française Perrine Clauzel werd zesde en vierde dat uitbundig.

Bron: nos.nl