Buchmann beklimt voor het goede doel de Mount Everest (in Tirol)

0
105

Emanuel Buchmann gaat de Mount Everest beklimmen. Althans. Hetzelfde aantal hoogtemeters. De Duitse wielrenner van BORA-hansgrohe gaat voor het goede doel de Haiminger Berg in het Ötztal in Tirol zo vaak mogelijk op fietsen om aan het zelfde aantal hoogtemeters als de Mount Everest te komen.

De nummer vier van de Tour van 2019 moet de klim van tien kilometer en 1.050 hoogtemeters bijna negen keer op fietsen om aan het aantal hoogtemeters te komen. De Mount Everest is 8.848 meter hoog, dus dat is de hoogte die Buchmann moet bereiken. De 27-jarige klassementsrenner heeft er tien uur voor uitgetrokken en hoopt zo’n 88.000 euro op te halen voor een goed doel.

Everest Challenge

‘Everesting’, zoals het meedoen aan de Everest Challenge heet, is een populaire uitdaging onder wielrenners. Vooral in de corona-tijd zochten veel renners een uitdaging. In vlakke landen of landen waar een volledige lockdown was, zag je dat renners deze challenge op een indoortrainer deden, maar in landen waar gewoon gefietst kan worden werden de bergen opgezocht.

Ook in Nederland wagen wielrenners zich in de buitenlucht aan de Everest Challenge. Zo reed de 19-jarige semi-prof Adne Koster vorige maand maar liefst 300 keer de VAM-berg op.

Zoals het er nu naar uit ziet, start Buchmann als de klassementsman van BORA-hansgrohe in de Tour de France. Volgens hem is de Everest Challenge een goede manier om de saaie tijd zonder wedstrijden wat op te fleuren. Als hij in de Tour start, rijdt hij voor de vijfde keer de belangrijkste koers van het jaar.

Vorig jaar reed hij naar zijn beste uitslag: Buchmann werd na Egan Bernal, Geraint Thomas en Steven Kruijswijk vierde.

Triatlon in achtertuin

Triatleet Jan Frodeno is het lichtend voorbeeld voor Buchmann. De Duitse wereldkampioen op de ironman (langste afstand) haalde 200.000 euro op met het volbrengen van een hele triatlon in zijn achtertuin.

Bron: nos.nl