Buchmann voltooit 8.846 hoogtemeters van de Everest Challenge in 7,5 uur

0
121

Het klonk als een monstertocht, maar voor het goede doel had Emanuel Buchmann het over: de Everest Challenge. De Duitse wielrenner voltooide vrijdag de 8.846 hoogtemeters, de hoogte van de Mount Everest.

Buchmann wilde tien euro per hoogtemeter ophalen voor het goede doel en uiteindelijk op minstens 88.460 euro uitkomen, maar dat lukte niet. Vooralsnog staat de teller op slechts 14.000 euro.

Steeds opnieuw beklom de 27-jarige wielrenner van Bora-Hansgrohe vrijdag de Haiminger Berg in het Oostenrijkse Tirol. Een klim van tien kilometer met 1.050 hoogtemeters, in totaal 162 kilometer fietsen.

“Dat was een van de zwaarste dingen die ik ooit heb gedaan”, zei de nummer 4 van de Tour de France van vorig jaar, die de tocht in zeven uur en 28 minuten voltooide.

“Ik had niet gedacht dat het op het einde zo veel pijn zou doen. In het begin ging het allemaal lekker en toen heb ik besloten om hard door te fietsen. Vanaf 7.000 meter begon ik spieren te voelen die ik normaal niet voel. De laatste 1.000 meters waren heel gemeen.”

Ondanks het afzien was Buchmann blij dat hij nu tijd had om een ervaring als deze mee te maken. “Als profwielrenner heb je anders nooit tijd om zulke gekke dingen te doen. Je kunt het natuurlijk niet met een echte koers vergelijken, maar je kunt wel zien dat ik fit ben.”

Bron: nos.nl