Chelsea-doelman zegt sorry, krijgt week salaris in mindering

0
411

Het was één van de opmerkelijkste gebeurtenissen van het afgelopen sportweekeinde; de keeper die weigerde gewisseld te worden. Het was volgens doelman Kepa Arrizabalaga zelf een misverstand, maar zijn club Chelsea legt hem alsnog een straf op.

Arrizabalaga moet een weeksalaris inleveren, zo maakt de Londense club bekend op zijn website. Het geld gaat naar de Chelsea Foundation.

De Spanjaard heeft bovendien zijn excuses aangeboden aan de coach. “We hebben erover gesproken”, zei coach Maurizio Sarri. “Het was een goed gesprek. Er was een misverstand, maar hij realiseert zich dat hij een grote fout heeft gemaakt in de manier waarop hij reageerde. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan mij, zijn ploeggenoten en aan de club. Voor mij is de zaak nu afgehandeld.”

Chelsea verloor de finale van zondag tegen Manchester City na strafschoppen.

Kepa zegt in een statement: “Ik heb een grote fout gemaakt door hoe ik met de situatie ben omgegaan”. De Spaanse doelman leek in de verlenging van het duel met City geblesseerd. Terwijl reservekeeper Willy Caballero al klaarstond aan de kant om in te vallen, maakte Kepa plotseling duidelijk niet van zins te zijn het veld te verlaten, tot woede van coach Sarri.

Terwijl de Italiaanse coach en zijn assistent Gianfranco Zola zichtbaar geïrriteerd en druk gebarend langs de zijlijn stonden om de doelman te bewegen van het veld te komen, bleef de Baskische keeper op zijn post. Uit pure frustratie leek Sarri te willen vluchten naar de kleedkamer. Hij was al op weg naar de catacomben, toen hij alsnog tot bezinning kwam en weer terugkeerde op de Chelsea-bank.

Kepa deed ondertussen of zijn neus bloedde. In de penaltyserie wist hij nog wel een strafschop te stoppen, maar hij kon niet voorkomen dat Sterling met de laatste penalty City de beker bezorgde.

225.000 euro

De 24-jarige Kepa werd afgelopen zomer de duurste keeper aller tijden door voor 85 miljoen euro over te komen van Athletic Bilbao. Zijn weeksalaris bedraagt naar verluidt 225.000 euro.