Cherie Pridham wordt eerste vrouwelijke ploegleider: ‘Wil andere vrouwen inspireren’

0
133

De Britse Cherie Pridham wordt de eerste vrouwelijke ploegleider bij een mannenteam in de WorldTour, het hoogste niveau in het wielrennen. Pridham gaat aan de slag bij Israel Start Up-Nation, de ploeg waar ook viervoudig Tourwinnaar Chris Froome vanaf volgend seizoen onder contract staat.

“Ik ben heel erg trots en het voelt ook als een privilege. Ik maak nu deel uit van een van de beste ploegen ter wereld en ik mag samenwerken met legendarische renners”, reageert de 49-jarige Britse.

“Ik wil graag slagen als ploegleider want als dat me lukt, dan weet ik dat ik andere vrouwen kan inspireren om in mijn voetsporen te treden”, aldus Pridham.

“Ik word ploegleider, geen vrouwelijke ploegleider. Ik weet dat de nadruk bij sommigen misschien zal liggen op dat laatste aspect, maar ik sta op hetzelfde niveau als mijn (mannelijke) collega’s: ik zal dezelfde problemen tegenkomen, dezelfde fouten maken, maar ook dezelfde successen boeken.”

Veel ervaring

Pridham heeft zelf ook jarenlang op hoog niveau gekoerst. De afgelopen jaren was ze actief als ploegleider en manager bij de Britse continentale mannenploeg Vitus Pro Cycling. Volgens Sylvan Adams, de baas van Israel SN, heeft Pridham haar nieuwe positie te danken aan haar ervaring en kunde.

“Cherie heeft dit zelf afgedwongen. Ze heeft veel ervaring, heeft succes behaald met zowel mannen als vrouwenteams en is een echte professional”, aldus Adams.

Israel Start-Up Nation contracteerde de afgelopen maanden veel nieuwe renners. Naast Froome treden ook Michael Woods, Sep Vanmarcke, Daryl Impey en Alessandro De Marchi per 2021 in dienst van de Israelische ploeg.

Bron: nos.nl