Clubicoon Senden: ‘Eén ding is zeker, dit is niet goed voor Roda’

0
222

Ger Senden is al zo’n beetje zijn hele leven actief bij Roda JC. Het clubicoon heeft dus al het nodige meegemaakt in Kerkrade, maar wat de inmiddels 48-jarige oud-rechtsback de afgelopen dagen beleefde bij Roda is ook voor hem verbijsterend.

Al tijden rommelt het bij Roda. De beoogd nieuwe eigenaar, de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega, werd afgelopen weekend verjaagd door boze fans en maandag meldde het voltallige kantoorpersoneel zich ziek uit onvrede over de komst van de Mexicaan.

“Er moet veel gebeurd zijn wil het personeel niet komen opdagen”, reageert Senden, die meer dan vierhonderd duels speelde voor Roda. “Dit is een hele grote beslissing die ze hebben genomen. Maar het geeft aan wat de toestand is bij Roda en dat is zorgwekkend.”

Het clubicoon kan wel begrip opbrengen voor de acties van de supporters en de fans. “Ze worden al jarenlang voor de gek gehouden. Nu is er weer iemand met veel beloftes en iemand die al veel heeft aangericht bij de club, als ik de kranten moet geloven. Eén ding is zeker; dit is niet goed voor Roda.”

Roda JC wil nu een gesprek met Garcia de la Vega om de samenwerking zo spoedig mogelijk te beëindigen, dat meldt een adviseur van mededirecteur Hessel Meijer bij aan de regionale omroep 1Limburg.

Roda JC 2.0

Senden zelf is al anderhalf jaar niet meer in dienst bij Roda, maar dat betekent niet dat hij niet met de club bezig is. Senden werkt aan een plan genaamd Roda JC 2.0.

“We zijn in gesprek met een investeerder. Een jongen uit de regio met hart voor Roda. Maar zolang dat nog niet 100 procent rond is kunnen we dat ook nog niet bekendmaken”, aldus Senden.

Senden en de mogelijk nieuwe investeerder zullen eerst moeten afwachten wat er gaat gebeuren met Garcia de la Vega en hoe de situatie daarna is. “Het is allemaal heel verwarrend en er is veel gebeurd. Er valt geen touw aan vast te knopen”, ziet Senden.

Bron: nos.nl