Concurrenten De Ligt en De Vrij zoeken elkaar op: ‘Mooie band ontstaan’

0
249

De entree van Matthijs de Ligt bij het Nederlands elftal verliep ditmaal geruislozer dan de vorige keer. De kritiek op zijn spel bij zijn nieuwe werkgever Juventus lijkt inmiddels grotendeels verstomd.

De Ligt haalt er zijn schouders over op. “Het is net het moment. Ik heb toevallig een lekkere wedstrijd gespeeld tegen AC Milan en de winnende goal gemaakt in de derby tegen Torino. Ja, dat was heel mooi. Ik was daar heel blij mee.”

Bij Oranje ondervindt de centrale verdediger concurrentie van Stefan de Vrij, die met Internazionale in de Serie A Juventus in de nek hijgt. “Het is een mooie strijd”, zegt De Ligt. “Maar bij het Nederlands elftal zie ik hem meer als een vriend. Als Stefan speelt, gun ik het hem. En als ik speel, dan gunt hij het mij.”

“Ik ben regelmatig bij hem. Laatst hebben we wat gegeten na de onderlinge wedstrijd. Het is vanuit Turijn maar een uurtje rijden naar Milaan. Ik vind het heel fijn om iemand in de buurt te hebben om Nederlands mee te spreken.”

De Vrij ziet dat ook zo. “Matthijs is bij mij langs geweest en het staat op de planning om een keer bij hem langs te gaan. Er is een mooie band tussen ons ontstaan. Het is leuk om elkaar af en toe te zien.”

Beiden hopen deze week met Oranje kwalificatie voor het EK af te dwingen. De Vrij maakte in 2014 al eens een eindronde mee, het WK in Brazilië. “Er is sindsdien heel veel gebeurd, met twee mislukte kwalificaties…”

“Ik denk dat er momenteel een veel betere sfeer heerst dan in de afgelopen jaren. Er is meer vastigheid, meer stabiliteit. Dat zie je ook terug in de resultaten. We zijn de goede weg ingeslagen.”

De Ligt kan zich voor het eerst plaatsen voor een eindtoernooi. “Het kriebelt zeker. Het is een mooie kans en we gaan er vol voor.”

Bron: nos.nl