Coric is terug op z’n oude niveau: klopt Tsitsipas in finale Cincinnati

0
34

Borna Coric is de verrassende winnaar geworden van het masterstoernooi in Cincinnati. De Kroaat, die op weg naar de finale achtereenvolgens Rafael Nadal (de nummer twee van de plaatsingslijst), Roberto Bautista (15), Félix Auger-Aliassime (7) en Cameron Norrie (9) versloeg, was de Griek Stefanos Tsitsipas (4) met 7-6 (0), 6-2 de baas.

De 25-jarige Coric werd vorig jaar aan zijn schouder geopereerd. Hij keerde in maart terug op de baan en is nu weer op zijn oude niveau. Met zijn derde ATP-titel katapulteerde de Kroaat, eind 2018 nog even de nummer twaalf van de wereld, zichzelf van de 152ste naar de 29ste plaats op de ATP-ranglijst.

In de tiebreak van de eerste set, waarin hij een 4-1 voorsprong verspeelde, opende Tsitsipas met een dubbele fout, waarvan de Griek niet meer herstelde. Coric hield de druk er stevig op en zag Tsitsipas, zevende op de mondiale tennisladder, in de zesde game van de tweede set knakken.

Primeur voor Garcia

Bij de vrouwen ging de titel naar Caroline Garcia. De Française was in de finale met 6-2, 6-4 te sterk voor de Tsjechische Petra Kvitová.

Garcia werd zaterdag al de eerste ooit die als qualifier de finale haalde van een WTA-1000-toernooi, het niveau onder de grandslamtoernooien. Een dag later deed de nummer 35 van de wereld er nog een schepje bovenop.

De eerste vier games gingen naar Garcia die de opslag van de Tsjechische onder druk zette door nog voor de baseline te gaan staan. In de tweede set nam Kvitová (WTA-28) na een val een medische time-out. Die leek soelaas te bieden, maar de vier breekpunten die ze nog kreeg, waren niet aan haar besteed.

Bron: nos.nl