Coronavirus treft nog eens zes mensen in UAE Tour

0
182

Nog eens zes mensen in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten zijn besmet geraakt met het coronavirus, meldt de gezondheidsorganisatie in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is niet duidelijk of het ook gaat om wielrenners.

Twee Russen, twee Italianen, een Duitser en een Colombiaan hebben het virus opgelopen via twee Italiaanse stafleden, bij wie vorige week besmetting met het virus werd vastgesteld.

De deelnemende wielerploegen aan de UAE Tour werden in Abu Dhabi in quarantaine geplaatst vanwege het virus en de laatste twee etappes van de wielerkoers werden geschrapt.

Zaterdag werd naar buiten gebracht dat er na afname van 167 tests geen besmettingen waren gevonden en veel ploegen verlieten ’s avonds en op zondagmorgen het land.

Toch is nog niet iedereen naar huis. Een aantal ploegen zit nog steeds vast in het hotel, waaronder de Franse ploeg Groupama-FDJ, waarvoor de Nederlander Ramon Sinkeldam fietst. Ook de wielrenners van het Franse Cofidis en het Russische Gazprom zitten nog altijd in quarantaine.

Nog een test

Die teams hebben nog altijd geen toestemming om huiswaarts te keren, omdat de renners en stafleden nogmaals getest moeten worden op mogelijke besmetting met het coronavirus.

“We worden behandeld alsof we de pest hebben”, zegt Thierry Vittu, de baas van Cofidis. “Als we iemand van het hotel op de gang tegenkomen, rent diegene hard weg. Onze kamers zijn al vijf dagen niet schoongemaakt, we moeten steeds zelf bij de lift een kar met lakens, zeep en handdoeken ophalen.”

Via Instagram Stories geeft Sinkeldam af en toe een inkijkje in zijn bezigheden in de Verenigde Arabische Emiraten:

Bron: nos.nl