Coronavirus zet ook streep door groot tennistoernooi Indian Wells

0
110

Het mastertoernooi van Indian Wells – buiten de vier grandslams het meest prestigieuze evenement binnen de tennissport – gaat niet door vanwege het coronavirus. In de omgeving van het tennispark in Californië is iemand besmet geraakt.

Het is het grootste Amerikaase sportevenement tot nu toe dat is afgelast vanwege het coronavirus. De eerste wedstrijden zouden woensdag gespeeld worden in Indian Wells en daarmee de start van het mastersseizoen hebben ingeluid.

Topspelers moeten afwachten

“We zijn hier nog en kijken wat we nu moeten doen”, liet Rafael Nadal op Twitter weten. De meeste spelers en speelsters waren al een paar dagen in Indian Wells om te trainen. Ook Kiki Bertens zou meedoen.

Directeur en oud-speler Tommy Haas gaat kijken of het toernooi, dat anderhalve week duurt, op een ander moment kan worden ingehaald. “We zijn erg teleurgesteld, maar gezondheid en veiligheid is veel belangrijker”, aldus de Duitser.

‘Sunshine Double’

Het toernooi van Indian Wells en het Miami Open vormen samen de ‘Sunshine Double’. De twee masterstoernooien worden na elkaar gespeeld en zijn populair bij de spelers vanwege het goede klimaat en uitstekende faciliteiten. Het is onduidelijk of het toernooi in Miami op 25 maart wel van start kan gaan.

Indian Wells trekt jaarlijks 450.000 tennistoeschouwers. Het ‘vijfde grandslam’ heeft zeventien miljoen dollar aan prijzengeld.

Bron: nos.nl