Dappere Brouwer strandt in tweede ronde US Open, toptalent Alcaraz stoomt door

0
28

Gijs Brouwer is in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De nummer 181 van de wereld weerde zich kranig tegen de als 26ste geplaatste Lorenzo Musetti, maar ging met 7-6 (1), 3-6, 4-6, 2-6 onderuit.

De 26-jarige qualifier speelde in de eerste set fantastisch. Hij maakte bijna geen fouten en scoorde punt na punt met zijn linkshandige forehand strak langs de lijnen.

Musetti, nummer 30 van de wereld, schakelde echter een tandje bij en daarmee werd de druk op onze landgenoot te groot. In set drie repareerde Brouwer nog knap een break achterstand, maar de Italiaan Musetti liet niet meer los. Daarmee zijn alle Nederlanders op de US Open uitgeschakeld.

Brouwer, begin dit seizoen nog 367ste, zal na dit toernooi rond de 150ste plaats staan.

Carlos Alcaraz plaatste zich in New York met gemak voor de derde ronde. Het 19-jarige Spaanse toptalent versloeg Federico Coria met 6-2, 6-1, 7-5.

De Argentijn had een ronde eerder nog gewonnen van Tallon Griekspoor, maar dit was andere koek. De nummer vier van de wereld bewoog geweldig, kwam veelvuldig naar het net en sloeg 42 winners.

Coria gaf zich niet zomaar gewonnen en kreeg liefst 14 kansen om de opslag van zijn tegenstander te breken. Slechts een ervan wist hij te benutten, in de derde set.

En ook daarmee kon hij Alcaraz, die in New York als alles een beetje meezit de nummer een van de wereld kan worden, geen pijn doen.

Bron: nos.nl