De Jong scoort weer eens en helpt Sevilla aan punt in subtopper

0
179

Het scoren gaat Luuk de Jong nog altijd niet gemakkelijk af in Spaanse dienst, maar zaterdag vond de spits weer eens het net. Mede dankzij de goal van De Jong hield Sevilla een punt over aan het bezoek aan Atlético Madrid: 2-2.

Na een kleine twintig minuten spelen opende De Jong de score in het Wanda Metropolitano. Atlético-verdediger Felipe probeerde een pass van Jordán te onderscheppen, maar zat helemaal mis, waardoor De Jong vrij kon inschieten: 0-1.

Het was de eerste goal van De Jong sinds 25 januari, toen hij de score opende tegen Granada. Sindsdien stond de 29-jarige spits alweer acht wedstrijden droog, hoewel hij in die duels wel tot tweemaal toe een assist gaf.

Comeback Atlético

Atlético Madrid boog de achterstand vervolgens om naar een 2-1 voorsprong, dankzij treffers van Álvaro Morata – benutte strafschop – en João Félix. Maar een doelpunt van Lucas Ocampos – ook een benutte strafschop – betekende een 2-2 ruststand.

Zo gemakkelijk als de goals voor rust vielen, zoveel moeite hadden beide teams na de onderbreking met scoren.

Atlético kwam het vaaktst gevaarlijk door, maar de keren dat de Madrileense ploeg onder Diego Simeone meer dan tweemaal in één wedstrijd scoorde zijn op één hand te tellen. De felbegeerde derde treffer viel tegen Sevilla dan ook niet.

Sevilla blijft er daardoor het best van beide ploegen voorstaan in de strijd om Champions League-voetbal. De Jong & co staan derde, de eerste vier ploegen in Spanje kwalificeren zich.

Alle uitslagen en de volledige stand vind je hier.

Bron: nos.nl