De Ligt kan kleine nederlaag Juventus in Lyon niet voorkomen

0
174

Olympique Lyonnais heeft in de achtste finales van de Champions League een verrassende zege geboekt op Juventus. De nummer zeven van de Franse competitie won thuis met 1-0 van de koploper in Italië. De return in Turijn is over drie weken.

Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, begon goed en Cristiano Ronaldo zorgde voor de eerste dreiging. Juan Cuadrado kwam net te laat om een stiftbal van de Portugees bij de tweede paal binnen te glijden.

Gaandeweg de eerste helft groeide Lyon in de wedstrijd. Juve kwam nog goed weg bij een kopbal van Karl Toko Ekambi op de lat, maar even later had Lucas Tousart wel succes. Houssem Aouar glipte langs Paulo Dybala, gaf de bal voor en Tousart werkte tegendraads binnen.

Juist op dat moment stond De Ligt even buiten de lijnen, omdat hij werd behandeld aan een flinke hoofdwond. Die had de verdediger opgelopen nadat hij op ongelukkige wijze was geraakt door een knie van Lyon-speler Marcelo.

Lyon, uiteraard zonder de langdurig geblesseerde Memphis Depay, begon vol vertrouwen aan de tweede helft. De Franse club verloor namelijk nog nooit een Champions League-wedstrijd waarin het met een voorsprong ging rusten.

Juventus had moeite met het creëren van kansen en maakte aanvallend weinig indruk. Ronaldo was onzichtbaar en alleen Dybala zorgde voor gevaar. De Argentijn schoot een keer naast, schonk zijn landgenoot Gonzalo Higuaín een kans (naast) en zag nog een goal (terecht) afgekeurd worden wegens buitenspel.

Bij Lyon mocht rechtsback Kenny Tete twaalf minuten voor tijd nog invallen.

Bron: nos.nl