‘De Ligt verantwoordelijk voor alle tegengoals Juventus’

0
274

Matthijs de Ligt maakte zaterdagavond zijn competitiedebuut voor Juventus in de topper tegen Napoli. En dat ging, ondanks de spectaculaire 4-3 zege, met horten en stoten.

Italiaanse media zijn eensgezind als het gaat om de prestatie van De Ligt, die profiteerde van de afwezigheid van Giorgio Chiellini. De routinier is langdurig uitgeschakeld wegens een knieblessure.

La Gazzetta dello Sport oordeelt hard over de aankoop van 75 miljoen euro. “De Ligt was verantwoordelijk voor alle drie de tegendoelpunten van Juventus.”

Om daar vervolgens aan toe te voegen: “Waarschijnlijk zullen we ooit terugdenken aan dit duel als zijn ‘ontgroening’, één van de weinige negatieve optredens van een fenomeen.”

Giovanni Martusciello, die als trainer de honneurs waarnam van de van een longontsteking herstellende Maurizio Sarri, nam het logischerwijs op voor De Ligt.

“Hij heeft een uur lang goed gespeeld, daarna kreeg hij het wat moeilijker. Hij moet nog bijleren, maar is slim genoeg.”

De bekende Italiaanse journalist Tancredi Palmeri gaf De Ligt op social media het cijfer 3. Ver beneden de beoordelingen van zijn ploeggenoten.

Bron: nos.nl