De populairste haarstijlen in de voetbalsport

0
1010

Wanneer er trends in haarstijlen in ontwikkeling zijn, zie je deze vaak het eerst op de voetbalvelden. Veel voetballers richten zich op het in het vet zetten van het haar zodat het er op zijn best uit ziet. Er zijn ook veel voetballers die trendsetters zijn op het gebied van haarverzorging. Zo is de voetballer Neymar een bekende trendsetter van de hanenkam die een jaar of acht geleden ontzettend in de mode was. De technisch begaafde speler uit Brazilië maakte met zijn acties en bijzondere coupes enorm veel indruk op de rest van de voetbalwereld. Veel kinderen, maar ook volwassenen, met hem als idool kopieerden de hanenkam bijna identiek, en voor je het wist was het een trend in de gehele wereld. Steeds meer voetballers kozen voor het excentrieke kapsel wat bij een herenkapper delft verzorgd kan worden.

Naast de hanenkam heeft de undercut zijn intrede gemaakt in de voetbalwereld. Dit kapsel, waarbij de zij- en achterkant erg kort werd opgeschoren, is een kenmerkend kapsel van de jaren 2015-2018. Bij dit kapsel werd eigenlijk alles afgeschoren, behalve de bovenkant van het hoofd. Hier bleven lang lokken hangen die met wat wax of gel strak naar achter werden getrokken. Deze lokken vallen dan  over het opgeschoren haar heen, en creëert zo dus de ‘undercut’.

Het kapsel wat je vandaag de dag het meeste zult zien is een variatie op deze undercut. In plaats van het weinige contrast tussen het opgeschoren en lange haar, wordt er nu vaak gebruik gemaakt van een overloop in het haar. Bij een goede hairdresser delft worden de haren zo opgeschoren dat het geleidelijk van kort naar lang loopt. Dit wordt vaak gerealiseerd met een tondeuse, bij welke er verschillende opzetstukjes worden gebruikt. Op deze manier kan de kapper in kwestie de juiste overloop creëren. Wel zo mooi!