De staf is rond, maar nu wil Heerenveen nog een herkenbare ploeg neerzetten

0
313

Heerenveen begint vandaag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie. De staf werd daags voor de eerste training met trots gepresenteerd. Nu het elftal nog.

Zonder de goals van Sam Lammers, de ervaring van Stijn Schaars, het loopvermogen van Morten Thorsby en het talent van Kik Pierie is de selectie op zijn zachtst gezegd flink uitgedund. En blijft de creativiteit van Michel Vlap behouden voor de club?

Trainer Johnny Jansen, vanaf nu definitief de hoofdverantwoordelijke bij de Friese club, kan niet zeggen of de begeerde middenvelder vertrekt of toch blijft. “We houden rekening met beide scenario’s.”

Uitgebalanceerde staf

Wat wel zeker is, de club beschikt dit seizoen over een uitgebalanceerde staf, die de gaten in de huidige selectie snel moet op opvullen.

Hennie Spijkerman beschikt over de ervaring, Jeffrey Talan is de leergierige assistent en Michel Jansen moet de doorstroom van talentvolle jeugd bevorderen.

Van de hoofdtrainer zelf weet de buitenwacht eigenlijk het minste, maar Jansen kent de Friese club door en door. “Toen ik hier ben gestopt met voetballen, ben ik trainer geworden bij onder 17. Toen nog zonder papieren. Daarna heb ik de hele club doorlopen.”

Afgelopen seizoen was Jansen al vijf wedstrijden interim-trainer, na het ontslag van Jan Olde Riekerink. “Ik heb al die jaren lopen zagen om dit voor elkaar te krijgen”, grapt de nieuwe trainer over het nieuwe hoofdstuk in zijn carrière.

“Ja, ik ben wel trots dat ik nu trainer ben van Heerenveen”, zegt de tweede Fries na Foppe de Haan die de A-selectie van de club onder zijn hoede krijgt. “Ik weet dat het ook na een halfjaar weer over kan zijn… Dat kan, maar daar gaan we niet vanuit.”

Eerste twee aanwinsten

Op de eerste training presenteert Heerenveen vandaag de eerste twee aanwinsten voor het nieuwe seizoen. Een spits en een controlerende middenvelder.

In de wandelgangen worden de namen van de Noorse aanvaller Jens Odgaard (Sassuolo) en oud-eredivisiespeler Hicham Faik (Zulte Waregem) genoemd.

En dat is pas het begin, want de selectie is nog lang niet op orde. Veel spelers worden met de club in verband gebracht, maar volgens Jansen draait het vooral om herkenbaarheid. “We willen iets neerzetten, waar het publiek zich weer mee kan identificeren.”

Bron: nos.nl