Degradatie, dat kon er nog wel bij voor Heracles: ‘De klap is heel erg groot’

0
17

René Kolmschot staat na de degradatie van Heracles de pers met tranen in zijn ogen te woord. De interim-trainer is een echte clubman, al sinds 1986 aan de Almelose club verbonden.

“De klap is heel erg groot”, stamelt de voormalig verdediger, die zijn doelstelling om de club in de eredivisie te houden niet haalde. “Om sfeer in de groep te brengen. Het moest een schokmomentje zijn, dat is niet gelukt.”

Hij kon eigenlijk ook bijna niets meer doen, het kwaad was al geschied. De club waande zich veilig, tot de ploegen onderin vele punten gingen pakken en Heracles die laatste benodigde puntjes maar niet binnen wist te harken.

Bekijk hier het interview met trainer en clubman René Kolmschot:

En dan waren er nog tal van incidenten. De hele zaak rond sterspeler Vloet. Het ontslag van trainer Frank Wormuth, die altijd zo goed had gepresteerd. En nu vuurwerk op het veld tegen Excelsior, om onvrede te uiten en de officiële degradatie nog even uit te stellen.

“Emotie is goed en dat snap ik, maar nu schaad je de club”, vindt Kolmschot. Eerst waren er veel tranen. Later werd de sfeer binnen en rond het stadion wat grimmig.

De gifbeker moet leeg

“Het is een drama voor de hele club. We hebben de afgelopen dagen alles uit de kast gehaald om de kentering nog te krijgen. Dat is niet gelukt”, baalt algemeen directeur Rob Toussaint. “De gifbeker moest blijkbaar helemaal leeg.”

Op de tribune keek Nico-Jan Hoogma zorgelijk voor zich uit. De oud-speler en bestuurder van de club wordt door supporters gezien als iemand die Heracles weer uit het slop zou kunnen trekken.

Het waren zulke mooie jaren geweest op het hoogste niveau. Met daarbij zelfs de eerste bekerfinale in de clubgeschiedenis en als kers op de taart het bereiken van Europees voetbal. En nu?

“Dat het minder wordt, dat absoluut”, vreest Kolmschot. “Maar we zijn een gezonde club.”

Toussaint wil het eerst allemaal laten bezinken. “Ik zit nu vol in de emotie, we moeten het er nu niet over hebben wat we anders hadden moeten doen. Later we daar op een later tijdstip rustig op terugkomen. We moeten weer door naar komend seizoen en deze prachtig mooie club terugbrengen naar het niveau waar die hoort.”

Bron: nos.nl