Del Potro mijmert tijdens succesvolle rentree: ‘Wil later boer worden’

0
319

Er dient weer rekening gehouden te worden met Juan Martin del Potro. De Argentijn, die in oktober zijn knieschijf brak nadat hij was opgeklommen naar de vierde plaats op de wereldranglijst, heeft deze week zijn rentree gemaakt op de ATP Tour.

Del Potro doet mee aan het toernooi van Delray Beach en maakt direct indruk. In de eerste ronde won hij van de Japanner Yoshihito Nishioka en vannacht bereikte hij de kwartfinales door de Amerikaan Reilly Opelka – vorige week winnaar van het New York Open – met 6-4, 6-4 te verslaan.

Vier maanden lang werkte Del Potro aan zijn herstel. En dat was niet de eerste keer. Vanwege een hardnekkige polsblessure stond de US Open-winnaar van 2009 al een groot deel van zijn carrière buitenspel.

“Ik dacht dat mijn leven over was”, zei Del Potro eerder deze week. “Ik ben blij dat ik nu weer kan tennissen. Ik weet dat het moeilijk is om terug te keren op dit niveau. Maar ik heb dit al vaker meegemaakt en weet hoe ik hier mee om moet gaan.”

Boerenleven na tennis

De Argentijn heeft in ieder geval al goed na kunnen denken over wat hij na zijn tenniscarrière wil doen. “Het is heel anders dan bij de meeste spelers. Ik heb een boerderij in Argentinië met allemaal dieren en daar ben ik graag. Dat is mijn leven na tennis.”

Voorlopig staat Del Potro echter op de baan. Als de Argentijn in vorm is, vormt hij een bedreiging voor Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer. Vorig jaar was hij finalist bij de US Open, halvefinalist op Roland Garros en won hij het masterstoernooi van Indian Wells.

In Delray Beach is de Amerikaan Mackenzie McDonald zijn volgende tegenstander.

Bron: nos.nl