Del Potro verslikt zich in McDonald en strandt in kwartfinales

0
351

Juan Martín del Potro heeft zich op het hardcourttoernooi van Delray Beach laten verrassen in de kwartfinales. De Argentijnse tennisser moest na bijna 2,5 uur strijd zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Mackenzie McDonald: 4-6, 6-3, 6-7 (5).

In de derde set kreeg de als eerste geplaatste Del Potro als enige breakpoints, maar beide waren niet aan hem besteed. Enkele afzwaaiers met zijn doorgaans solide forehand kostten hem uiteindelijk de tiebreak en de wedstrijd.

Voor eigen publiek beleefde McDonald twee primeurs; hij boekte zijn eerste zege op een speler uit de topvijf van de wereld en de 23-jarige Amerikaan staat voor het eerst in de halve finales op een ATP-toernooi.

Rentree

Del Potro brak in oktober een knieschijf en maakte deze week in Delray Beach zijn rentree op de ATP Tour. “Ik dacht dat mijn leven over was”, zei de nummer vier van de wereld eerder deze week over zijn blessure.

“Ik ben blij dat ik nu weer kan tennissen. Ik weet dat het moeilijk is om terug te keren op dit niveau. Maar ik heb dit al vaker meegemaakt en weet hoe ik hier mee om moet gaan.”

De tennisser liet na afloop van zijn partij wel weten niet naar Acapulco af te reizen, waar volgende week een toernooi op het programma staat. Vorig jaar won hij in Mexico.

“De doktoren zeggen dat ik tijd nodig heb om weer honderd procent te worden. Ik heb nu drie wedstrijden gespeeld na een afwezigheid van vier maanden. Ik weet hoe goed ik kan zijn als ik er klaar voor ben, maar ik ben fysiek nog niet zover om op dit niveau te spelen.”

Bron: nos.nl