Demarrage Dumoulin houdt geen stand, Ewan wint

0
492

De vierde etappe in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten is gewonnen door Caleb Ewan. De Australiër was de sterkste op de laatste steile klim op de Hatta Dam, waar na 197 kilometer de streep getrokken was. Matteo Moschetti werd tweede voor Primoz Roglic, die zijn leiderstrui behield.

Op tien kilometer van de finish, toen de laatste van de vroege vluchters in zicht kwam, koos Tom Dumoulin de aanval. De kopman van Sunweb kreeg maximaal een tiental seconden voorsprong, maar zijn demarrage zorgde wel voor opschudding.

Bij een valpartij waren enkele grote namen betrokken, onder wie Alejandro Valverde maar ook de nummers drie en vier van het klassement (David Gaudu en Emanuel Buchmann).

Kelderman zesde

Dumoulin werd niet veel later ingerekend en Valverde kon terugkeren, maar laatstgenoemde Spanjaard kon niet meer meedoen voor de ritzege. Ewan zat goed gepositioneerd en sprintte omhoog. Alleen de jonge Italiaan Moschetti van Trek-Segafredo en leider Roglic konden zijn wiel houden op de korte klim (800 meter à 6 procent).

Wilco Kelderman kwam als zesde over de meet; hij staat vijfde in het klassement op 0.54 van Roglic.