Depay is ook muzikant: ‘Als ik kan optreden op Lowlands, doe ik dat’

0
120

Onder anderen Johan Cruijff, Ruud Gullit en René van der Gijp gingen hem voor. Niet alleen droegen ze het shirt van het Nederlands elftal, ook brachten ze muziek uit. Net als Memphis Depay nu.

Na Oei, Oei, Oei, Dat Was Me Weer Een Loei (Johan Cruijff) en Geef me hoop, Jomanda (René van der Gijp) komt Depay vrijdag met zijn eerste EP met negen nummers, genaamd Heavy Stepper.

Serieuze zaak

Waar andere voetballers misschien voor de grap weleens een nummer uitbrengen, is de aanvaller van Olympique Lyonnais serieus met muziek bezig.

De vorige maand al uitgebrachte single Blessings met bijbehorende videoclip oogt ook professioneel.

“Ik ben meer dan alleen een voetballer”, laat Depay weten aan het magazine FHM. “Dat komt steeds meer naar buiten en dat is ook iets wat ik steeds meer naar buiten durf te brengen. Artiesten zijn ook niet alleen maar artiesten, maar gaan bijvoorbeeld ook acteren.”

Depay droomt van Lowlands

De 26-jarige Depay bracht al eerder muziek uit; solo, maar bijvoorbeeld ook met collega-international Quincy Promes. Die muziek kon rekenen op miljoenen streams en views op verschillende platforms. Depay droomt dan ook van grote optredens.

“Als ik kan optreden bij een Lowlands of een Rolling Loud (groot hiphopfestival in Miami, red.), dan ga ik dat doen. Dat zijn dromen. Maar dat moet wel kunnen. Je moet doen waar je je goed bij voelt, zolang je werk er niet onder lijdt. Ik wil nu vooral een relatie opbouwen met de fans die mijn muziek tof vinden. Dan zien we later wel verder.”

Bron: nos.nl