Derde degradatie dreigt voor NAC-speler Rosheuvel: ‘Geen tijd voor grapjes’

0
340

In vier seizoenen drie keer degraderen. Dat opmerkelijke scenario dreigt voor Mikhail Rosheuvel. De aanvaller staat met NAC Breda stevig op de laatste plaats en alleen een wonder kan de Brabanders nog behoeden voor rechtstreekse degradatie. Woensdagavond wacht Feyenoord in Breda.

“Een belangrijke wedstrijd”, zegt Rosheuvel. “Aan degradatie wil ik nog niet denken. We proberen te winnen en aan het einde van de rit zien we wel waar we staan.”

Eerder met Cambuur en Roda

Normaal is Rosheuvel wel in voor een grapje, maar nu even niet. “Dit is zeker niet leuk”, aldus de aanvaller. “Het is geen tijd om grapjes te maken. Dat is ongepast, gezien de stand op de ranglijst. We moeten als team rechtstreekse degradatie zien te voorkomen.”

Voor Rosheuvel ging het voor het eerst mis in het seizoen 2015/2016 met SC Cambuur. Hij eindigde met de Friezen op de laatste plaats in de eredivisie. De voetballer degradeerde niet mee met Cambuur, want zijn contract liep af en hij vertrok transfervrij naar Roda JC in Kerkrade.

In Limburg was het van hetzelfde laken een pak. Weer vechten tegen degradatie. In Rosheuvels eerste seizoen eindigde Roda als zeventiende en bleven de Limburgers via de nacompetitie in de eredivisie. Een seizoen later werd Roda zestiende en volgde wel degradatie via de nacompetitie.

Opnieuw ontliep Rosheuvel zelf de gang naar de eerste divisie. Zijn contract liep af en hij stapte transfervrij over naar NAC.

Maar ook met de Bredanaars verkeert hij nu weer in de gevarenzone. Het verschil met nummer zeventien Excelsior is vijf punten en de achterstand op nummer zestien De Graafschap is, na de zege van de ‘Superboeren’ op dinsdag, zeven punten.

Contract loopt door

Degraderen met drie verschillende clubs, dat is niet goed voor het cv van Rosheuvel. Hij zou er wel mee op een bijzonder lijstje komen. “Daar houd ik me niet mee bezig”, zegt hij. “Ik houd me alleen bezig met NAC in de eredivisie houden. NAC verdient het in de eredivisie te blijven.”

Mocht de derde degradatie voor Rosheuvel een feit worden, is zijn situatie wel anders dan de vorige twee keer. Zijn contract in Breda loopt nog twee jaar door. In 2012 speelde de aanvaller met Almere City FC voor het laatst in de eerste divisie.

Bron: nos.nl