Derde etappe Vuelta prooi voor Bora-sprinter Bennett

0
298

De derde etappe van de Vuelta a España, een rit over 188 kilometer van Ibi naar Alicante, is gewonnen door Sam Bennett. De renner van Bora toonde zich veruit de snelste in de massasprint en boekte zijn twaalfde seizoenszege. De Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen kwam er niet aan te pas en finishte als zevende.

Nicolas Roche, die zondag de rode leiderstrui veroverde, zal ook dinsdag in dat tricot van start gaan.

Spaans trio

Al snel na de start hadden de Spanjaarden Ángel Madrazo, Héctor Saéz en Diego Rubio het hazenpad gekozen en zij kregen de zegen van het peloton. De gisteren ook al actieve Madrazo was er vooral op uit om de bolletjestrui wat steviger om zijn schouders te hangen en daar slaagde hij met glans in door op beide klimmetjes van de derde categorie de volle buit te pakken.

Kort na de laatste bult, zo’n 40 kilometer van de meet, was het gedaan met de lange vlucht van het Spaanse trio en konden de sprintersploegen zich gaan manifesteren. Deceuninck-troef Fabio Jakobsen had in de klim moeten lossen, maar de Nederlandse kampioen wist bijtijds in het peloton terug te keren. Dat lukte zijn Colombiaanse concurrent Fernando Gaviria niet.

Krachten verspeeld

Jakobsen bleek echter in de achtervolging te veel van zijn krachten te hebben moeten aanspreken om in de onvermijdelijke massasprint nog een rol van betekenis te kunnen spelen. De 22-jarige debutant in de Vuelta kwam bovendien klem te zitten, waardoor hij voortijdig in de remmen moest knijpen.

Vanaf een afstandje zag Jakobsen hoe Bennett, onlangs in de BinckBank Tour ook al goed voor drie ritzeges (op rij), ongenaakbaar naar de winst snelde. De 28-jarige Ier verwees de Belg Edward Theuns en de Sloveen Luka Mezgec naar de tweede en derde plaats.

“Jammer, ik zat iets te ver naar achteren”, keek Jakobsen terug op laatste meters van de etappe. “Maar goed, dit is mijn eerste grote ronde, ik blijf leren. En als sprinter verlies je vaker dan dat je wint. Morgen is er weer een dag.”

Bron: nos.nl