Dit jaar geen tennis meer, denkt Haase: ‘Het wordt geen eerlijke competitie’

0
156

Het internationale tennis ligt na de afgelasting van Wimbledon vanwege het coronavirus tot 13 juli stil. Robin Haase, momenteel nummer 170 van de wereld, liet zondag in een skypegesprek met NOS Sport weten dat hij denkt dat het daar niet bij blijft.

“Ik zeg al sinds dit allemaal begon, dat er dit jaar niet meer gespeeld gaat worden”, aldus de kopman van het Nederlands Davis Cup-team.

Mocht er in de tweede helft van het jaar wel weer getennist kunnen worden, dan voorziet Haase allerlei praktische problemen. “Volgens mij gaan de grenzen van AustraliĆ« een half jaar dicht. Hoe krijg je de AustraliĆ«rs dan naar Europa? Het wordt geen eerlijke competitie. Het ene land kan meer dan het andere. Daarom denk ik dat er niet meer gespeeld kan worden.”

De US Open staat vooralsnog voor 24 augustus gepland en Roland Garros is verschoven naar 20 september. Haase: “Je kunt niet de grote toernooien door laten gaan en de kleine niet. Wat gebeurt er anders met spelers uit de topduizend? Die zijn ook belangrijk.”

Haase minder actief als kinderoppas

In de tussentijd probeert Haase in maatschappelijk opzicht zijn steentje bij te dragen. Zo bood hij zich al meteen aan begin van de coronacrisis aan als oppas. Naar eigen zeggen heeft hij meerdere gezinnen geholpen, maar moet hij nu noodgedwongen zijn diensten wat beperken.

“Het kan niet zo zijn dat ik zomaar elke dag ergens langs ga. Dan breng ik mezelf en anderen in gevaar.”

Bron: nos.nl