Djokovic en Medvedev beginnen ATP Finals met winst in twee sets

0
133

Daniil Medvedev is de ATP Finals in Londen begonnen met een zege. De Rus, die vorig jaar drie nederlagen leed bij zijn debuut, was met 6-3, 6-4 de meerdere van de Duitser Alexander Zverev.

De openingsset verliep opmerkelijk met maar liefst 32 onnodige missers (waarvan acht dubbele fouten), dertien breakpoints en drie breaks. De als vierde geplaatste Medvedev vond als eerste enige rust in zijn spel en sleepte de set, waarin Zverev op zijn tweede service slechts twee van de dertien punten maakte, met een lovegame binnen.

In set twee heerste de serveerder zes games lang, waarna de als vijfde ingeschaalde Zverev als eerste in de fout ging. Met twee afzwaaiers schonk hij de Rus de break en Medvedev gaf de toernooiwinnaar van 2018 geen kans meer en pakte met een lovegame de winst.

Djokovic snel klaar

Eerder op de dag was in dezelfde groep ook Novak Djokovic het eindejaarstoernooi gestart met een zege in twee sets. De als eerste geplaatste Serviër schoof debutant Diego Schwartzman met 6-3, 6-2 aan de kant.

De Argentijn, als achtste ingeschaald, had de vijf eerdere ontmoetingen met Djokovic verloren en geen set gewonnen in hun twee partijen op hardcourt. Ook nu kwam Schwartzman niet in de buurt van setwinst, al brak hij de Serviër wel in de derde game. De nummer één van de wereld repareerde de schade direct en gaf in het vervolg geen breakpoints meer weg.

De 33-jarige Djokovic wordt de oudste winnaar als hij het toernooi, dat als het officieuze WK geldt, op zijn naam schrijft en evenaart dan ook het recordaantal van zes eindzeges van de afwezige Roger Federer die herstellende is van een operatie aan de knie.

Bron: nos.nl