Djokovic maakt in Monte Carlo prima indruk bij rentree na buikspierblessure

0
10

Novak Djokovic heeft op het masterstoernooi in Monte Carlo een prima rentree op de tennisbaan beleefd. De nummer een van de wereld maakte in de tweede ronde tegen het Italiaanse toptalent Jannik Sinner een uitstekende indruk: 6-4, 6-2.

De Serviër, die in de eerste ronde een bye had, speelde zijn eerste partij sinds de finale van de Australian Open in februari en bleek aan het grandslamtoernooi in Melbourne een buikspierblessure te hebben overgehouden.

Maar in Monte Carlo dartelt Djokovic weer over de baan. Sinner liet af en toe prachtig tennis zien en kwam in de eerste set van 5-2 knap terug tot 5-4. Djokovic was echter de baas vanaf de baseline, bewoog uitstekend en kwam geen moment in de problemen.

Djokovic: ‘Dit zijn mijn trainingsbanen’

“Het voelt goed om terug te zijn. Ik woon in Monte Carlo en dit zijn al vijftien jaar mijn trainingsbanen, dus dit voelt dus als thuis”, zei Djokovic.

Djokovic had ook nog een mooi woordje bewaard voor Sinner. “Jannik is de toekomst van onze sport. Sterker, hij heeft bewezen inmiddels een gearriveerde speler te zijn met een finale op een masterstoernooi (in Miami, red.).”

Nadal verliest maar drie games

Ook Rafael Nadal bereikte moeiteloos de derde ronde. De Spanjaard, die het toernooi maar liefst elf keer op zijn naam wist te schrijven, gunde de Argentijn Federico Delbonis maar drie games: 6-1, 6-2.

Nadal kampte de afgelopen maanden met rugproblemen en had net als Djokovic op de Australian Open zijn laatste partij gespeeld. Van een gebrek aan ritme was geen sprake. De Spanjaard heerste vanaf de eerste klap en liet de Argentijn met name in de eerste set totaal kansloos.

Bron: nos.nl