Djokovic naar finale Parijs, Nadal haakt af met blessure

0
287

Novak Djokovic is nog één stap verwijderd van een vijfde titel op het masterstoernooi in Parijs. De Serviër rekende in de halve finales af met de Bulgaar Grigor Dimitrov: 7-6 (5), 6-4.

In de openingsset kreeg geen van beiden een breekkans en sloeg Djokovic uiteindelijk toe in een zinderende tiebreak. Dimitrov nam daarin een 5-4 voorsprong, maar hij volleerde daarop na een rally van 32 slagen uit en sloeg even later na een rally van 35 punten een backhand te lang. Die dreun kwam de Bulgaar niet meer te boven.

De 32-jarige Djokovic kwam op zijn eigen opslag geen moment in de problemen en had aan één break in de tweede set genoeg om de partij naar zich toe te trekken.

Nadal trekt zich terug

De Serviër treft in de finale Denis Shapovalov, die zonder te spelen de eindstrijd bereikte. De 20-jarige Canadees moest het opnemen tegen Rafael Nadal, maar de als tweede geplaatste Spanjaard trok zich op het allerlaatste moment terug.

Een buikspierblessure, opgelopen tijdens het afronden van de warming-up, speelde hem parten. Op advies van de doktoren besloot hij niet te spelen.

Of hij mee kan doen aan de ATP Finals, het eindejaarstoernooi dat volgende week in Londen begint, is nog niet duidelijk. “Ik hoop klaar te zijn voor Londen, dat is het doel op dit moment”, aldus Nadal.

Bron: nos.nl