Djokovic opent in Parijs met galavoorstelling, Tsitsipas moet diep gaan

0
89

Novak Djokovic heeft probleemloos de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De toernooiwinnaar van 2016 rekende met 6-0, 6-2, 6-3 af met Mikael Ymer.

De als eerste geplaatste Serviër leek er een sport van te maken om zo veel mogelijk dropshots te slaan. Hij liet de Zweed alle hoeken van de baan zien. Ymer had het geluk dat Djokovic af en toe zijn concentratie verloor, waardoor hij toch nog vijf games won.

Slechts een nederlaag dit jaar

Djokovic speelde zijn 33ste partij van 2020 en boekte zijn 32ste zege. De enige nederlaag was op de US Open toen hij tegen Pablo Carreno gediskwalificeerd werd, omdat hij de bal tegen het hoofd van een lijnrechter geslagen had.

Andrej Roeblev bereikte met veel moeite de tweede ronde. De Rus kroop met 6-7 (5), 6-7 (4), 7-5, 6-4, 6-3 door het oog van de naald tegen de Amerikaan Sam Querrey.

Roeblev verkeert dit jaar in topvorm. Hij won op weg naar Parijs 25 van de 31 duels en greep zondag in Hamburg zijn derde ATP-titel van dit seizoen.

Tsitsipas moet diep gaan

Stefanos Tsitsipas, die zondag in Hamburg de finale verloor van Roeblev, moest tegen Jaume Munar eveneens diep gaan. Hij won met 4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4.

Munar was in 2015 de nummer drie van de wereld bij de junioren en Tsitsipas in 2016 de nummer één.

De ontwikkeling van de Spanjaard zet bij de senioren nog niet echt door (nul ATP-titels en 109de op de wereldranglijst), terwijl de Griek met vijf ATP-titels en een zesde plaats op de ranglijst hard doordendert.

Bron: nos.nl