Djokovic reist Balkan rond met tennistoppers: ‘Denk niet dat Nadal zal komen’

0
65

Twee maanden lang zat Novak Djokovic gevangen in Marbella. Nou ja, gevangen is wat sterk aangezet. “Ik had het geluk dat er een tennisbaan in de achtertuin was”, aldus de opvallend opgewekte tennisser. “Ik ben fit en sta te popelen om weer te spelen.”

De Servische nummer één van de wereld was op bezoek bij zijn jongere broer toen hij in de Spaanse badplaats door de coronamaatregelen overvallen werd. Zondag keerde hij terug in Belgrado. Maar hij is niet van plan om af te wachten tot de ATP groen licht geeft om weer te mogen spelen.

Van 13 juni tot en met 5 juli wil Djokovic namelijk een rondreis maken door de Balkan met wereldtoppers als Dominic Thiem (ATP-3), Alexander Zverev (ATP-7) en Grigor Dimitrov (ATP-19).

Zijn Adria Tour behelst een serie van demonstratietoernooien, waarbij elke keer acht spelers in twee poules strijden om een finaleplek. In het concept van Djokovic zullen sets niet om zes, maar vier gewonnen games gaan.

De serie begint in de Servische hoofdstad Belgrado, gaat verder in de Kroatische kustplaats Zadar, doet vervolgens een nader te bepalen plaats in Montengro aan en reist daarna door naar Banja Luka in Bosnië-Herzegovina.

Op 5 juli sluit Djokovic zijn rondreis af met een demonstratiepartij in Sarajevo tegen de Bosnische nummer één Damir Dzumhur. Vooralsnog zullen alle partijen zonder publiek worden gespeeld.

Vóór de coronacrisis was Djokovic in bloedvorm. Hij won voor de achtste keer de Australian Open en zegevierde in zijn laatste achttien partijen.

Om andere spelers niet te tergen heeft Djokovic bewust geen foto’s van zichzelf op de tennisbaan in Marbella geplaatst op social media. Maar dat wil niet zeggen dat de Serviër buiten het nieuws bleef.

‘Denk niet dat Nadal zou komen’

Zo zei Djokovic in het Amerikaanse sportprogramma In Depth with Graham Bensinger dat hij wil stoppen als de succesvolste tennisser aller tijden.

Eerder haalde hij de woede van onder anderen Rafael Nadal op de hals door te stellen dat hij zou weigeren om zich te vaccineren tegen het coronavirus als de ATP dat verplicht zou stellen.

“Als de ATP en ITF straks willen dat spelers gevaccineerd worden om weer te mogen reizen en iedereen te beschermen, dan geldt dat ook voor Djokovic”, reageerde Nadal. “Als hij tenminste op topniveau wil blijven spelen.”

Een optreden van de Grote Drie – Djokovic, Nadal en Federer – in de Balkan-tour van Djokovic is dan ook onwaarschijnlijk. “Eerlijk gezegd heb ik er niet over nagedacht om Federer uit te nodigen, want hij herstelt nog van een knieblessure”, mijmerde Djokovic.

“En Nadal? Tsja, ik zou hem kunnen bellen. Maar ik denk niet dat hij komt.”

Bron: nos.nl