Djokovic vlotjes langs Chatsjanov, Carreno beëindigt sprookje van Altmeier

0
165

Novak Djokovic heeft voor de veertiende keer de kwartfinales op Roland Garros bereikt. De als eerste geplaatste Serviër had het in de eerste set nog lastig tegen Karen Chatsjanov, maar wist overwerk te voorkomen en won in drie sets: 6-4, 6-3 ,6-3.

Djokovic strooide in de eerste set met dropshots tegen de Rus, die vorig jaar wel de laatste acht bereikte. Veel succes had de toernooiwinnaar van 2017 er niet mee, maar na een tien minuten durende game kwam hij met een break wel op 5-3. Chatsjanov, als vijftiende ingeschaald in Parijs, brak direct terug, maar leverde vervolgens opnieuw zijn servicegame in.

Chatsjanov kwam daarna steeds vaker te laat bij de vele, vele dropshots die de Serviër sloeg. De Rus vocht zich in de derde set nog wel terug van een 2-0 achterstand, maar tot een ommekeer leidde dat niet.

Carreno sluit sprookjesboek Altmeier

Djokovic stuit nu op de Spanjaard Pablo Carreno, die hij vorige maand bij de US Open trof in het duel, waarin hij gediskwalificeerd werd omdat hij de bal boos tegen een lijnrechter aan sloeg.

Carreno sloot met 6-2, 7-5, 6-2 het mooie sprookjesboek van de 22-jarige Daniel Altmaier. De Duitse grandslamdebutant had alleen een set verloren in de kwalificatie en daarna steeds in straight sets gewonnen.

Altmaier kwam tegen Carreno in de tweede set op een 5-2 voorsprong, maar leverde daarna negen games op rij in. De nummer 186 van de wereld maakte plots vreemde fouten, ook toen hij bij 5-3 serveerde voor winst in de tweede set. Die klap kwam hij niet meer te boven en na bijna 2,5 uur tennis benutte Carreno (ATP-18) z’n tweede matchpoint.

Tsitsipas wint boeiend gevecht met Dimitrov

Stefanos Tsitsipas bereikte ten koste van Grigor Dimitrov de laatste acht: 6-3, 7-6 (7), 6-2. De Bulgaar, de nummer zeventien van de wereld, deed amper onder voor de Griek, vijfde op de ranglijst, maar verloor toch.

De wedstrijd was vooral boeiend omdat beide spelers voortdurend met agressief spel op jacht gingen naar het punt en omdat ze ook beiden leeuwenmoed toonden op een aantal beslissende momenten.

Tsitsipas wist tijdens de opslaggames van Dimitrov wél in de rally te komen, terwijl dat de Bulgaar andersom niet lukte. Dimitrov kreeg alleen in de eerste set breakpoints (drie stuks, die hij niet benutte) en verzuimde in de tiebreak om twee setpoints te verzilveren.

Voormalig juniorenkampioen Roeblev ook door

Tsitsipas, die in 2019 in de vierde ronde strandde, neemt het nu op tegen de Rus Andrej Roeblev, die na een vier uur durend en fraai gevecht met de Hongaar Marton Fucsovics als winnaar uit de bus kwam: 6-7 (4), 7-5, 6-4, 7-6 (3).

Roeblev, die het juniorentoernooi in 2015 won en bij zijn enige vorige deelname als prof in de eerste ronde strandde, kreeg in de eerste set geen vat op de harde en vlakke slagen van Fucsovics.

Maar bij de Hongaar nam de foutenlast gestaag toe. En toen hij bij 4-5 in de vierde set drie setkansen miste, was het met hem gedaan. Roeblev won in september in de finale van het graveltoernooi in Hamburg in drie sets van Tsitsipas.

Bron: nos.nl