Djokovic wint masterstitel ten koste van ‘zware’ Raonic, die lange neus trekt

0
150

Novak Djokovic is winnaar geworden van het masterstoernooi van Cincinnati, dat vanwege de coronacrisis eenmalig werd gespeeld in New York. De Serviër, die het toernooi in 2018 ook al eens op zijn naam schreef, klopte op Flushing Meadows de verrassende finalist Milos Raonic: 1-6, 6-3, 6-4.

Raonic was in november 2016 de mondiale nummer drie en beleefde in dat jaar met een finale op Wimbledon en een halve finale op de Australian Open het beste seizoen uit zijn loopbaan tot nu.

Afgezakt op wereldranglijst

De 29-jarige Canadees is door blessureleed en een gebrek aan zelfvertrouwen echter afgezakt naar de dertigste plaats op de wereldranglijst.

Weinig mensen hielden in New York daarom nog rekening met het in Montenegro geboren servicekanon. Dat Raonic vervolgens zichtbaar met wat overgewicht op het toernooi arriveerde, hielp ook niet mee.

Maar juist dat geringe verwachtingspatroon werkte in het voordeel van Raonic, die in het toernooi als vanouds ace na ace produceerde, zichtbaar de schroom van zich afsloeg en zijn criticasters de mond snoerde.

Ook in de finale tegen Djokovic begon Raonic uitstekend. De Canadees deed lange tijd geenszins onder voor zijn Servische opponent en trok de eerste set met 6-1 naar zich toe.

Djokovic had zich een ronde eerder vanuit een schier hopeloze positie naar de winst op Bautista Agut geknokt en toonde in de finale opnieuw zijn winnaarsmentaliteit. Raonic kwam in de beslissende derde set nog op 2-0, maar nadat Djokovic langszij was gekomen, gaf de Serviër het initiatief niet meer uit handen.

Djokovic achterhaalt Nadal

De mondiale nummer één greep in New York zijn 35ste masterstitel en komt daarmee op gelijke hoogte met recordhouder Rafael Nadal. Roger Federer is de nummer drie op de lijst met 28 masterstitels.

Bron: nos.nl