Djokovic ziet zichzelf stoppen als succesvolste tennisser aller tijden

0
124

Novak Djokovic wil nog een flink aantal jaren doorgaan met tennis en als het moment van stoppen dan daar is, zal hij de succesvolste speler aller tijden zijn. Daar is de 32-jarige Serviër heilig van overtuigd.

“Ik heb altijd veel vertrouwen in mezelf. Ik geloof dat ik de meeste grandslamtitels van iedereen kan winnen, maar ook het record van meeste aantal weken op nummer een kan verbeteren. Ja, dat zijn hele duidelijke doelen”, zegt hij in het Amerikaanse sportprogramma In Depth with Graham Bensinger.

Federer en Nadal

Voorlopig moet Djokovic met zeventien grandslamtitels die andere twee legendes – Roger Federer en Rafael Nadal – nog voor zich dulden. Federer gaat aan kop met twintig titels en Nadal staat op negentien.

Djokovic is de huidige nummer een van de wereld. In totaal heeft hij in zijn carrière 282 weken op een gestaan. Ook hier leidt Federer met 310 weken, gevolgd door Pete Sampras met 286 weken.

De laatste jaren heeft Djokovic veel meer gewonnen dan Federer en Nadal. Het steekt hem dat zijn twee rivalen nog altijd populairder zijn dan hij. Dat zorgt er mede voor dat hij zo vastberaden is om ze – in ieder geval op papier – te overvleugelen.

Snel minder toernooien spelen

Met zijn 32 jaar heeft Djokovic zijn leeftijd mee ten opzichte van Federer (38) en Nadal (33). De Serviër zal ook niet snel stoppen met tennissen. Sterker nog, hij ziet zichzelf op zijn 40ste nog spelen.

“Ik geloof niet in limieten, ik wil lang doorgaan. Wat wel snel zal gebeuren, is dat ik minder ga spelen. Alleen de belangrijke toernooien. Zo veel als ik nu speel en reis, dat hou ik niet lang vol”, aldus Djokovic.

Bron: nos.nl