Domme rode kaart en VAR-beslissing nekken Wolves tegen koploper City

0
133

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League verstevigd. City versloeg Wolverhampton Wanderers, dat het duel met tien spelers eindigde, door een rake penalty van Raheem Sterling met 1-0.

Het stugge Wolves, dat op de achtste plaats bivakkeert, staat tot dusver niet garant voor veel spektakel. In de vijftien competitiewedstrijden die de club voor het bezoek aan City speelde, vielen slechts 25 goals (twaalf voor Wolves en dertien voor de tegenstanders).

Ook in Manchester draaide het aanvankelijk uit op een tamme wedstrijd. De thuisploeg, waar Nathan Aké negentig minuten op de bank bleef, had de overhand, maar tot veel grote kansen leidde dat niet.

Geel en nog eens geel

Vlak voor rust groeide Raúl Jiménez uit tot de schlemiel van de wedstrijd. De Mexicaanse spits kreeg een gele kaart voor een overtreding en bleef daarna – toen City de vrije trap die daaruit volgde wilde nemen – voor de bal staan. Dat leverde hem direct een tweede gele en dus rode kaart op.

Tussen de twee gele kaarten die Jiménez kreeg, zaten precies 31 seconden.

Tegen tien spelers van Wolves ging City direct na de pauze nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Sterling schoot net naast en een kopbal van İlkay Gündoğan werd van de lijn gehaald door verdediger Conor Coady.

Halverwege de tweede helft belandde een voorzet van Bernardo Silva tegen de onderarm van João Moutinho. De middenvelder van Wolverhampton was zich van geen kwaad bewust, maar de scheidsrechter wees tot zijn ongeloof naar de stip.

Ook nadat het discutabele moment door de videoscheidsrechter was bekeken, bleef de beslissing staan. Sterling schoot City vervolgens naar de zege door de strafschop koeltjes te benutten.

Liverpool en Chelsea spelen later

Liverpool en Chelsea, de nummers twee en drie in de Premier League, komen later vandaag in actie. Liverpool krijgt op Anfield bezoek van Aston Villa, terwijl Chelsea op hetzelfde moment Leeds United ontvangt.

Bron: nos.nl