Drentse VAM-berg decor NK wielrennen 2020

0
266

De ‘Col du VAM’ vlak bij het Drentse Wijster is volgend jaar het decor voor de NK wielrennen. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Op 19, 20 en 21 juni zal er in verschillende categorieën gestreden worden om de rood-wit-blauwe kampioenstrui. De finish ligt boven op de VAM-berg, een voormalige vuilnisbelt. De beklimming heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 10, met een uitschieter van 15.

De bedoeling is dat de renners omlopen van zo’n 15 kilometer gaan rijden, waarbij de VAM-berg twee keer beklommen wordt. Waar de nationale titels op de tijdrit volgend jaar verreden worden, is nog niet bekend.

‘Attractief en selectief parcours’

KNWU-directeur Thorwald Veneberg is blij met de nieuwe locatie en opzet van de NK. “De nieuwelingen en junioren rijden in hetzelfde weekend en op hetzelfde parcours als de professionals hun wegwedstrijden. Daarnaast leent de omgeving van de ‘Col du VAM’ zich voor een waar wielerspektakel en een attractief en selectief parcours met de nodige hoogtemeters.”

De Nederlandse kampioenschappen werden dit jaar in Ede verreden. Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes veroverden de nationale truien in de wegwedstrijd bij de mannen en de vrouwen.

Bron: nos.nl