Drones, 1.700 agenten, camera’s en helikopters: River verslaat Boca

0
269

Onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen hebben River Plate en Boca Juniors in Buenos Aires hun eerste halve finale in de Copa Libertadores gespeeld. River Plate versloeg de aartsrivaal in het eigen Estadio Monumental met 2-0.

Vorig seizoen troffen beide Argentijnse clubs elkaar in de finale van de Copa Libertadores. De Superclásico liep toen compleet uit de hand. De spelersbus van Boca werd onderweg naar het stadion door River Plate-fans met stenen bekogeld, waarbij enkele spelers lichte verwondingen opliepen.

De wedstrijd werd uitgesteld en na een soap van vier weken uiteindelijk in Madrid gespeeld, waar River Plate aan het langste eind trok.

Politie, helikopters en drones

Om een herhaling van al die ellende te voorkomen, waren er dinsdag 1.700 politiemensen op de been. Met helikopters, drones en 173 camera’s werd alles in de gaten gehouden in het stadion, waar fans van Boca Juniors niet welkom waren.

River Plate kwam na zeven minuten op voorsprong door een strafschop van de Colombiaan Rafael Borré, die werd gegeven na ingrijpen van de VAR. Halverwege de tweede helft maakte Ignacio Fernández er 2-0 van.

Bij Boca Juniors ontbrak de Italiaanse aankoop Daniele de Rossi. Carlos Tévez bleef op de bank. De return is over drie weken in het stadion van Boca Juniors. In september speelden beide clubs in de Argentijnse competitie met 0-0 gelijk.

Grêmio-Flamengo

In de andere halve finale van de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Champions League staan woensdag de Braziliaanse clubs Grêmio en Flamengo tegenover elkaar. Bij Grêmio staat onder anderen oud-PSV’er Diego Tardelli onder contract, bij Flamengo zijn Filipe Luís en Diego bekende namen.

De finale van de Copa Libertadores is op 23 november in de Chileense hoofdstad Santiago.

Bron: nos.nl