Duits kampioen Ackermann zegeviert in Bredene-Koksijde Classic

0
364

Pascal Ackermann heeft de achtste editie van de Bredene-Koksijde Classic (voorheen de Handzame Classic) gewonnen. De Duits kampioen was in de 199 kilometer lange race door West-Vlaanderen duidelijk sterker dan oud-winnaars Kristoffer Halvorsen (Sky) en Álvaro Hodeg (Deceuninck).

Spektakel blijft uit

De Kemmelberg (de kasseienhelling met een maximale stijging van 23 procent, bekend van Gent-Wevelgem) veroorzaakte geen breuk in het peloton en omdat het praktisch windstil was, bleven waaiers ook uit.

En dus ging een gesloten peloton op de in Koksijde getrokken meet af, in afwachting van de sprint. Wel moesten nog eerst zes vroege vluchters worden opgeraapt. Onder hen de 22-jarige Justin Timmermans, die eind januari bij Roompot-Charles zijn eerste kilometers maakte als prof.

De jonge Nederlander probeerde samen met Mathias Norsgaard het onvermijdelijke nog wat uit te stellen, maar op een kilometer of tien van de streep zat het avontuur van de Hardenberger en zijn metgezellen erop.

Daarna namen Bora (voor sprinter Ackermann) en Deceuninck-Quickstep het heft in handen. Met Fabio Jakobsen en Hodeg (de winnaar van vorig jaar) had de Belgische formatie twee gedoodverfde favorieten in de gelederen en de grote vraag was dan ook wie het speerpunt zou zijn in de sprint.

Een valpartij van Jakobsen op iets minder dan 16 kilometer van de aankomst maakte aan alle onduidelijkheid een einde.

Chaotische sprint

Een drietal met Lars Boom probeerde het peloton nog te verrassen, maar ook die poging was ten dode opgeschreven. Een tweede grote valpartij verstoorde de voorbereiding van de sprinttreintjes en dus werd het een chaotische sprint in de straten van Koksijde.

Iljo Keisse bracht zijn sprinter Hodeg in een zetel naar de laatste meters, maar de Colombiaan wachtte veel te lang. Ackermann profiteerde en ook Halvorsen (de winnaar van 2017) wist Hodeg nog te passeren.

Vorig jaar bestond het podium uit dezelfde drie namen, maar in omgekeerde volgorde. Toen waren de bloemen voor Hodeg, voor Halvorsen en Ackermann.

Elfde zege

Voor de pas 25-jarige Ackermann is het de elfde zege in zijn nog prille loopbaan. Vorig jaar won hij onder meer etappes in de Ronde van Romandië, het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Polen.

Bron: nos.nl