Duizenden mensen brengen laatste groet bij uitvaart Fernando Ricksen

0
207

Duizenden mensen zijn woensdagmiddag in Glasgow bijeengekomen om een laatste groet te brengen aan Fernando Ricksen, de 43-jarige oud-voetballer die een week geleden overleed aan de gevolgen van spierziekte ALS.

Onder luid applaus reed de rouwstoet door de straten nabij het stadion van Rangers FC, de club waar hij tussen 2000 en 2006 uitgroeide tot cultheld. “Our captain” en “thank you Fernando!” klonk het minutenlang uit de kelen van de aanwezige fans.

De stoet stopte rond 14.00 uur (Nederlandse tijd) bij het Ibrox Stadium, om vervolgens de weg te vervolgen over de rivier de Clyde naar Wellington Church, waar rond 15.00 uur de uitvaartdienst begon. Ricksen wordt in besloten kring gecremeerd.

De kist wordt gedragen door vrienden en oud-voetballers, onder anderen Kevin Hofland, Michael Mols, broer Pedro Ricksen en biograaf Vincent de Vries. Rangers FC heeft besloten om alle kosten van de uitvaart op zich te nemen.

ALS

Hoewel hij in voetbalkringen al een gevestigde naam was, werd Ricksen pas bekend bij het grote publiek door een optreden bij De Wereld Draait Door op 30 oktober 2013. In die uitzending vertelde hij dat de ziekte ALS bij hem was geconstateerd.

Enkele maanden daarvoor had hij als speler van zijn eerste liefde Fortuna Sittard afscheid genomen als profvoetballer. Hij speelde in zijn carrière ook nog voor AZ en Zenit Sint-Petersburg.

De laatste jaren trad Ricksen veelvuldig naar buiten om over zijn ziekte te spreken. Eind maart was hij nog aanwezig bij een benefietwedstrijd ter ere van hemzelf in het Engelse Fleetwood.

Bron: nos.nl