Eekhoff helpt ploeggenoot Matthews aan zege in Bretagne Classic

0
68

Michael Matthews heeft in Plouay de Bretagne Classic – een WorldTour-wedstrijd – gewonnen. De Australiër van Sunweb was na 250 heuvelachtige kilometers de rapste van een groep van zeven man, die iets los waren gekomen van het peloton.

Zonder Jumbo-Visma en Ineos, die geen ploeg op de been hadden weten te brengen en ook zonder Bora waar één renner positief had getest op corona, namen op initiatief van Rémi Cavagna acht man de benen. Zij pakten een dikke zeven minuten voorsprong, maar ruim voor de finale werd Cavagna als laatste weer teruggefloten.

Hulp van Eekhoff

Daarop probeerden Vanhoucke, Stannard en Torres het met een demarrage, maar het uitgedunde peloton haalde ook hen terug. Na nog een aantal mislukte pogingen sloeg Nils Eekhoff in opdracht van Matthews wel een gaatje.

De Australiër, die de Sloveen Luka Mezgec en de Fransman Florian Sénéchal naar de tweede en derde plaats verwees, maakte het daarna knap af. Eekhoff, afgelopen zondag nog achter Mathieu van der Poel, tweede bij het NK op de weg, was met zijn zevende plaats de beste Nederlander.

Bron: nos.nl