Een uur tijdrijden, dat is even wennen voor de ‘nieuwe Eddy Merckx’

0
303

Remco Evenepoel is pas negentien, maar nu al een gevestigde naam in het wielrennen. Vandaag probeert de ‘nieuwe Eddy Merckx’, zoals het wielergekke Vlaanderen hem noemt, wereldkampioen tijdrijden te worden.

“Het gaat over 54 kilometer, dat is minstens een uur tijdrijden. Dat heb ik nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel aankan”, zegt de opvallend bescheiden Belg, die eerder dit seizoen Europees kampioen werd en de Clásica San Sebastian won.

Daar komt nog bij dat hij bij de WK van vorig jaar al goud pakte bij de tijdrit voor junioren. “Het gaat veel beter dan verwacht”, aldus Evenepoel.

Evenepoel wordt een grote toekomst voorspeld. Zelf blijft hij nuchter onder alle aandacht. “Ik laat het allemaal op me afkomen. Dag voor dag, dat is nog altijd de beste aanpak.”

Grote rondes winnen

Zo jong en dan al zo succesvol. Wat ziet Evenepoel als zijn grote doelen? “Natuurlijk de grote rondes winnen. We zien wel of die dag gaat komen of niet. Het ligt binnen mijn capaciteiten.”

De WK-tijdrit is vanaf 14.10 uur live te volgen via NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Namens Nederland doen Jos van Emden en Dylan van Baarle mee. Ook met hen zijn interviews gemaakt.

Bron: nos.nl