Een website voor je sportevenment maken? Zo begin je!

0
602

Wanneer je een sportevenement gaat organiseren is het goed om er een website voor te maken. Het is mogelijk veel mensen te informeren. Ook kunnen andere de promotie doen van de website door hier mensen naar toe te sturen. Een website maken is gelukkig niet meer zo moeilijk vandaag de dag. Het begint allemaal met een domeinnaam registreren en dan met het maken van een website. Laten we je een paar handige tips geven.

 

Goede webhosting

 

Kies een goede webhost. Hier kun je de bestanden voor de website plaatsen. Een web host is niet zo duur. Registreer er ook de domeinnaam om zo alles onder één dak te hebben. Kies een pakket met voldoende ruimte en ook met voldoende bandbreedte. Wanneer je dit goed doet dan kun je snel meer bezoekers ontvangen. Dat wil je toch?

 

Het ontwerp en de site

 

Wanneer je voor een content management systeem kiest kun je bijvoorbeeld voor WordPress of Joomla kiezen. De site kan vervolgens op basis van een template ingericht worden. Kijk welke speciale modules je wilt en hoe eenvoudig het is om de site te beheren. Door hierop als eerste te letten kun je ook de beste keuze voor het content management systeem maken. Sommige modules of plugins zijn specifiek voor een cms te krijgen.

 

Promoten

 

Wanneer de website online is, is het belangrijk om de hele wereld erover te vertellen. Social media, de zoekmachines en ook e mail zijn goede kanalen. Vraag andere mensen om je site te promoten. Doe dit op Facebook, Linkedin en Instagram. Zijn er influencers die je een push kunnen geven? Vraag ze gewoon. Geef ze een speciale actie of vermeldt ze op de website. Ze houden vaak ook wel van wat aandacht als ze iemand helpen. Doe het goed en je zult al snel het hostingpakket moeten upgraden om meer bezoekers te ontvangen op je site.