Eerste bergen leveren geen vuurwerk op in Romandië: Colbrelli wint voor Bevin

0
7

Er werd veel verwacht van de klassementsmannen in de tweede etappe van de Ronde van Romandië, een bergrit over 166 kilometer, maar het vuurwerk bleef uit. Team Ineos hield de zaken onder controle en zorgde er mede voor dat een groep van een kleine veertig renners mocht sprinten om dagsucces.

Het was de Italiaan Sonny Colbrelli die het afmaakte, voor Patrick Bevin. Zij stonden woensdag ook op het podium, maar moesten toen nog Peter Sagan voor zich dulden. De Slowaak moest donderdag echter in de slotfase van de rit naar Saint-Imier lossen.

Jarige Tolhoek

Na elf van de 166 kilometer reden zes renners weg, onder wie Antwan Tolhoek. De jarige Zeeuw (27) was actief in de frontlinie, maar moest zijn medekoplopers op 43 kilometer van de streep laten gaan. Rein Taamaräe werd op de flanken van de La-Vue-des-Alpes (7,8 kilometer á 6,8%) als laatste ingerekend.

Aanvallen kwamen er vervolgens wel op die slotklim, waarvan de top op zeventien kilometer van de finish lag, maar klassementsleider Dennis, die dinsdag de openingstijdrit won, hield het tempo zo hoog dat niemand kon ontsnappen.

Bron: nos.nl