Eerste eretitel is binnen voor Miedema, nu de Ballon d’Or Féminin nog

0
149

Vivianne Miedema is bij een verkiezing van de wereldomroep van de BBC uitgeroepen tot Voetbalster van het Jaar 2021. De spits van het Nederlands elftal en Arsenal is gekozen door voetbalfans over de hele wereld.

Miedema werd tijdens een training van haar club verrast met de BBC-trofee. “Dit betekent veel voor me na het jaar dat ik heb gehad met het Nederlands team en met Arsenal”, was de reactie van de 25-jarige goalgetter.

Miedema liet grote namen als Sam Kerr (Chelsea), Alèxia Putellas (FC Barcelona), Caroline Graham Hansen (Barcelona) en Ashley Lawrence (Paris Saint-Germain) achter zich bij de stemming.

Dit jaar werd Miedema topscorer aller tijden van de Engelse Super League, topscorer van de Olympische Spelen en in de Champions League breidde ze haar doelpuntentotaal uit naar 25 goals in 21 wedstrijden.

“Records zijn er om verbeterd te worden en ik hoop dat iemand dat in de toekomst gaat doen, maar nu geniet ik ervan”, aldus Miedema, die al uitkijkt naar het EK van volgend jaar in Engeland. “We verdedigen daar onze titel. Op zo’n toernooi wil je jezelf laten zien, ik kan niet wachten tot het komende zomer begint.”

Later vandaag maakt Miedema – net als Lieke Martens – ook kans op de Ballon d’Or Féminin, een van de meest prestigieuze eretitels in het voetbal. Miedema en Martens staan op de lijst van 20 genomineerden. De ‘Gouden Bal’, georganiseerd door France Football, wordt vanaf 19.30 uur in Parijs uitgereikt.

Zondag werd bekend dat Miedema maandagavond ontbreekt in de oefeninterland van Oranje in Den Haag tegen Japan. Ze mag van bondscoach Mark Parsons het vriendschappelijke duel overslaan.

Bij de mannen lijkt de strijd om de Ballon d’Or te gaan tussen Robert Lewandowski en Lionel Messi.

Naast de Ballon d’Or organiseert de FIFA sinds een aantal jaren ook zelf een verkiezing voor de beste voetballers en voetbalsters van het jaar. De uitreiking van The Best FIFA Football Awards is op 19 januari 2022.

Bron: nos.nl