Eerste topper in Spanje eindigt onbeslist: Real morst punten bij Villarreal

0
137

De eerste topper van het Spaanse voetbalweekeinde, tussen Villarreal en Real Madrid, heeft geen winnaar opgeleverd: 1-1.

Real, de nummer vier, miste onder meer Karim Benzema, Sergio Ramos en Casemiro, maar kwam snel op voorsprong: Mariano Diaz kopte raak uit een voorzet van Dani Carvajal.

Villarreal was boos dat het spel ondanks een buitenspelsignaal was doorgegaan. De vlag ging echter rap naar beneden toen bleek dat Carvajals eerste voorzetpoging Mariano niet had bereikt.

Villarreal zorgde er na de rust voor dat de ongeslagen thuisstatus, de ploeg heeft niet meer verloren sinds 27 september, intact bleef. Gerard Moreno (na een foute pass van Toni Kroos) en Daniel Parejo misten nog, voordat Thibaut Courtois in de fout ging. De Belgische doelman van Real haalde Samuel Chukwueze neer, de arbiter wees terecht naar de stip en Moreno benutte de buitenkans: 1-1.

In de slotfase was Takefusa Kubo (gehuurd van Real) nog dicht bij de 2-1, maar het bleef bij een puntendeling, waardoor Villarreal zich op de tweede plek handhaaft.

Atlético – Barça

Zaterdag om 21.00 uur staan Atlético Madrid en Barcelona tegenover elkaar, de nummers drie en negen van La Liga, met respectievelijk 17 en 11 punten uit 7 duels.

Bron: nos.nl