Eindelijk heeft NAC beet bij Brood: coach moet club in eredivisie houden

0
396

Ruud Brood is de man die NAC Breda in de eredivisie moet houden. De 56-jarige trainer heeft met de hekkensluiter op grote lijnen een akkoord bereikt over een contract tot het einde van het seizoen.

Hij voetbalde in de jaren negentig acht jaar bij NAC, was er assistent-coach en werd meermaals gevraagd hoofdtrainer te worden van de club, maar het kwam er nooit van.

Vrede wordt assistent-trainer

Brood volgt in Breda de maandag opgestapte Mitchell van der Gaag op. Zijn assistent wordt Regillio Vrede, met wie hij al eerder samenwerkte bij RKC Waalrijk en Roda JC. De functies van technisch manager en algemeen directeur zijn nog niet ingevuld bij NAC.

Dinsdag, een dag na het vertrek van Van der Gaag, maakten we onderstaande reportage bij NAC Breda.

Het is de bedoeling dat Brood maandag voor het eerst voor de groep staat om NAC voor te bereiden op de laatste acht speelronden, waarin acht punten goedgemaakt moeten worden op FC Emmen en De Graafschap.

Gunstig is dat de club nog maar twee tegenstanders uit het huidige linkerrijtje treft: Feyenoord en Heracles Almelo. De eerste opponent wordt VVV-Venlo.

Brood wilde geen technisch manager worden

Brood kan een ploeg succes brengen: in 2009 en 2011 promoveerde hij met RKC Waalwijk en in 2015 deed hij dat met NEC. In oktober kon Brood al technisch manager worden bij NAC. Daar bedankte hij voor omdat hij weer hoofdtrainer wilde worden.

Zijn laatste klus was het assistentschap van Phillip Cocu bij PSV. Aan die functie kwam in 2018 een einde.

Bron: nos.nl